Chleba od Sory
500 ml vody
1 lzice suseneho mleka
2 lzicky morske soli (kdo chce da vice)
1 lzice kminu
1 lzice melasy
1 lzicka cukru
3 lzice olivoveho oleje
1 lzice susene bramborove kase
Toto vse do te vody
Prisypeme :
500 gr hladke mouky chlebove
50 az 100gr zitne ( podle toho, jak chceme mit chleba tmavy, ja davam neco mezi tim )
1 sacek suseneho drozdi + jeste jednu lzicku
Zapnu pekarnu na "testo " a pozoruji testo jestli se nelepi . Pokud jo, jeste prisypavam mouku po dobu hneteni. Testo musi byt nelepive ale ne tvrde.. neco mezi aby hezky drzel tvar.
Do hrnce s poklickou dam na dno dvojity pecici papir.
Vykynute testo dobre provalim a vytvorim takovou placku v delce chleba, tu sroluji do valce, uvalim sisku a dam do hrnce kynout.Navrchu 5krat nastrihnu a zasypu moukou. Chleba nechavam kynout tak dlouho, dokud nezdvojnasobi svuj objem. Chleba davame do vyhrate trouby!
Neotvirame , cekame az ubehne doba peceni a je to. Podivat se na chleba muzete az asi po dvaceti minutach. Az se zapece.
No a pak jen zpapat.