Babicciny kremese
28 dkg hladké mouky
10 dkg cukru moučka,
1 lžička jedlé sody
nebo prášku do pečiva,
5dkg rozpuštěné Hery
nebo másla,
2 vejce,
1 lžíce rumu,
1 lžíce tekutého medu,
špetička soli.
KRÉM : 1L mléka, 3 vanilkové pudingy, 25 dkg Hery nebo másla, 4 žloutky, 15-20 dkg cukru.
Dále 2 -3 smetany ke šlehání, moučkový cukr na posypání.
Postup
Smícháme mouku s jedlou sodou, přidáme ostatní suroviny a na vále vypracujeme vláčné těsto. Jako každé medové těsto, i toto by mělo chviličku odpočívat v ledničce.Těsto si rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme placku o rozměrech plechu. Placky pečeme na obrácené straně vymazaného a vysypaného plechu - těsto na něj přeneseme pomocí válečku. Upečeme dorůžova.
KRÉM : v troše mléka rozmícháme pudingové prášky a cukr. Do zbytku mléka přidáme žloutky a dáme vařit. Těsně před bodem varu přilijeme zbytek mléka s pudingema vymícháme hladkou pudingovou kaši. Po vychladnutí zašleháme změklý tuk - měl by mít pokojovou teplotu. Upečenou placku dáme do plechu, rozetřeme pudingový krém, na to natřeme ušlehanou šlehačku a přikryjeme druhou medovou plackou.
Uchováváme v ledničce, krémeše jsou nejlepší druhý den, kdy medové placky zvláční.